Шире капацитете у Србији: „Фантастичне плате, људи неће морати да иду у иностранство“ ФОТО

Нови Сад — Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се данас са представницима компаније „Континентал“.
Тема састанка било је отварање нове високоиновативне технолошке јединице развојно-истраживачког центра “Континентала“ у Новом Саду.

Како је рекао Вучевић, још једном се потврдило да је долазак “Континентала“ потпуно променио економску позицију и подигао Србију и Нови Сад у вишу бизнис-лигу, саопштено је из Града Новог Сада.
„Испоручили су све што је уговорено, и више од тога. Они сваки пут када се сретнемо најављују нове планове које желе да реализују са Градом, Универзитетом, односно са нашом државом. Шире Центар у Пупиновој палати, где ће закупити још 1.000 квадрата, што значи да ће заузети преко 9.000 квадрата. Верујем да ће ‘Континентал’ бити део и Научно-технолошког парка који до краја лета треба да буде отворен за компаније. Очекујемо и почетак њихове гринфилд инвестиције поред Зрењанинског пута у близини Каћа. То је једна од најпотентнијих локација за развој индустријског парка. Завршили смо археолошка истраживања на том локалитету и од августа ћемо почети комунално опремање. Град ће инвестирати готово милијарду динара у нови индустријски парк, пошто ће Север 4 убрзо бити попуњен“, рекао је он.

Како је додао Вучевић, „Континентал“ може да рачуна на пуну подршку Града. Истиче да га посебно радује што јача српски део њиховог тима, односно што уважавају наше стручњаке.

„Многи ће наћи посао у тој компанији и имати фантастичне плате, неће морати да одлазе у иностранство, а верујем да ће се људи и враћати да би радили у таквој фирми“, нагласио је Вучевић.

Потпредседник “Континентала“ Маркус Моел рекао је да се у Новом Саду улаже у јединицу која се бави искуствима корисника аутомобила.

Б92