СРБИ ТО НЕ СМЕЈУ ДА ПРИХВАТЕ: Откривене паклене намере „вашингтонске мочваре“

НАМЕТАЊЕ митске цифре од осам хиљада у Сребреници Срби не смеју да прихвате, сматра историчар и публициста проф. др Срђа Трифковић.

– Фасцинантно је што нико неће негирати тежњу Немаца да побију што више Јевреја, али је та цифра од 6 милиона добила санктификовани статус који више није подложан критичкој анализи. Они су у том погледу успели, а наметање митске цифре од осам хиљада у Сребреници Срби не смеју да прихвате. То је историјска неистина, онда би етикета геноцидности била кориштена за уништење Републике Српске, што би на агенди „вашингтонске мочваре“ било чак испред признања тзв. Косова од стране Србије – рекао је Срђа Трифковић.

Професор каже да је очекивано да ће до краја века доћи до сукоба Америке и Кине.

– Кроз историју је доказано да неминовно долази до егзистенцијалног сукоба између да силе у успону и силе која жели да сачува статус кво. У том смислу за Србе је битно да не прихвате причу да је било шта готово да је било каква одлука донета са оне стране океана уклесана у камену и непромењива и да је отпор узалудан да је неопходно озбиљно размишљати о демографском опоравку. Ако се настави овај темпо осипања становништва – нерађањем, исељавањем, абортусом – Србија неће више имати ни један проблем до краја века, јер ће Срби постати мањина у сопственој земљи. То је проблем који може да се решава кроз морални препород, а не само кроз економски развој. Најнижи наталитет имају најразвијеније земље. Мора да се поштује и негује породица, традиција, вера – рекао је на крају емисије „Лице нације“ на РТВ Панчево проф. др Срђа Трифковић.

 

Интермагазин