Бугари изнервирани: Бајден нас је издао – Русија и Немачка постају економски лидери Европе

Интернет корисници из Бугарске реаговали су на писање медија о одлуци председника Сједињених Америчких Држава, Џозефа Бајдена, да одустане од санкција против међународног енергетског пројекта Северни ток 2.

Читаоци су анализирали такве одлуке Вашингтона, а такође и објаснили како могу да угрозе земље источне Европе.

Раније је бугарски портал Дневник писао о изјави Џозефа Бајдена – да Вашингтон напушта политику санкција против Северног тока 2, јер ограничења овог пројекта могу бити контрапродуктивна за америчку спољнополитичку стратегију.

Поред тога, америчке власти страхују од отворене политичке конфронтације са Немачком, која би могла да настане због спорова у европском енергетском сектору.

Бугарски читаоци бурно су реаговали на писања портала, а такође су објаснили и како би Бајденова одлука могла да утиче на добробит Источне Европе.

Корисници су приметили да је, упркос спољнополитичким принципима Вашингтона, Немачка успела да постигне оно што је желела.

„Немачка је, за разлику од нас, успела да одбрани своје националне интересе, што уопште не чуди!“- напомиње један од читалаца.
Такође, читаоци су иронично предвидели озбиљне проблеме у Источној Европи због „издаје“ америчког председника Џозефа Бајдена, а у вези са пројектом Северни ток 2.

Русија ц́е без проблема моц́и да испоручује сировине у Европу, а Немачка ц́е остварити огромне бенефите постајуц́и главно европско чвориште за гас.

„Какво разочарање! Бајден нас је издао! “- резимирао је бугарски корисник.

 

Вебтрибун