Вацић: Црна Гора је антисрпска држава, али Срби ће победити и овај усташлук!

Одлуком Скупштине Црне Горе да се усвоји Резолуција о геноциду у Сребреници Црна Гора је, по ко зна који пут, показала не да није братска или пријатељска земља Србији, већ да је према њој крајње непријатељски настројена, рекао је председник Српске Деснице Миша Вацић.

Он је истакао да овде више није реч о режиму Мила Ђукановића, већ да су ствари много дубље од тога. Додаје да је промена режима показала да антисрпска политика остаје трајна константа државе Црне Горе, јер, како каже, од 2006. године та земља другог садржаја и смисла осим антисрпства и русофобије ни нема.

„Како другачије назвати Црну Гору неголи као непријатељску земљу ако она саучествује у отимању Косова и Метохије од Србије, ако честита државне празнике челницима лажне државе Косово, ако је постала чланица НАТО пакта који је брутално бомбардовао Србију, ако само са нашом Српском православном црквом не жели да потпише темељни уговор, ако српског председника стално оптужује за покушаје државних удара, ако њен највиши представник долази у Београд без икакве најаве, попут најобичнијег кабадахије да прети и уцењује Србију и Српску цркву, ако хапси наше сународнике због истицања српских застава, ако за химну има текст Секуле Дрљевића који је био један од водећих усташа, ако не даје никаква колективна права Србима којих је у Црној Гори 29%, ако наш српски језик назива лажним црногорским именом, ако нашу државу стално и неосновано оптужује за покушаје агресије на њу, а ми им шаљемо вакцине против коронавируса, ако је протерала нашег амбасадора и, на крају, ако на наш народ ставља жиг народа који је наводно починио највећи геноцид након завршетка Другог светског рата. Ако ово нису непријатељски чинови према Србији и Србима, шта онда јесу!?“, каже Вацић.

Вацић каже да је Здравко Кривокапић свим својим поступцима показао да је издао и Цркву, и народ, и политичку коалицију која му је указала поверење.

„Србију, коју жели да комада, оптужује да се меша у унутрашња питања Црне Горе. Тзв. Републици БиХ честита дан државности и придружује се онима који Републику Српску сматрају геноцидном творевином. Љубио је српску тробојку у Кучима уочи избора у августу, да би после избора пожурио да саопшти да је 100% Црногорац“, каже Вацић.

Он додаје да је срамно да је одмах после избора забранио Србима да врате своју заставу, грб и химну и тиме већ на почетку ставио тачку на повратак Црне Горе изворном српству.

„У том срамном коалиционом споразуму признао је независност тзв. Косова и тиме погазио Косовски завет у који се толико клео. Нико никада као он није увредио Српску православну цркву као Кривокапић који је у глуво доба ноћи хтео да наметне митрополита по својој вољи. То нису радили ни Турци ни комунисти. Темљени уговор ни после свега неће да потпише, јер му је циљ, баш као и добром делу Митрополије црногорско-приморске да је отцепи од СПЦ и направи неку своју цркву. Зашто Митрополија не баци клетву на издајника Кривокапића?“, рекао је Вацић.

Он пита зашто ћуте епископи Методије и Димитрије? Истиче да бар они делују у срединама у којима су Срби апсолутна већина.

„Зашто на улицама нема на хиљаде Срба који би блокирали и Подгорицу и друге веће градове и тако се одупрли томе да их Црна Гора прогласи за припаднике геноцидног народа? Када ће Срби у Црној Гори престати да дају икакву подршку тој држави, држави која се претвара у усташку државу. Да не лажем, доказаће они сами, јер ће у августу учествовати на прослави тзв. Олује. Када ће Срби престати да гласају за Демократе Алексе Бечића које попут најобичнијих кукавица и политичких бедника следе све што им Кривокапић и западне амбасаде наложе. Да Његош устане из гроба и да види да Црном Гором влада Албанац Дритан Абазовић, а да протерују српске главешине јер су браниле истину о турском зулуму над Србима у Босни, истог трена би се у њега вратио“, рекао је Вацић, и додаје:

„Кривокапић, Бечић и Абазовић јесу можда црњи од најцрње вране, али Србија није шака пиринча да је позоба свака врана која долети! Србија и Срби су победили много моћније непријатеље у историји, победиће и усташлук и фашизам у Црној Гори!“

Извор: Националист/ИН4С