Мађарска законом забранила хомосексуалну пропаганду међу малолетницима

ПРОШЛЕ ГОДИНЕ У УСТАВ УНЕЛА РЕЧИ: „МАЈКА ЈЕ ЖЕНА, А ОТАЦ ЈЕ МУШКАРАЦ“.

Рекламе у којима се хомосексуалност и промена пола представљају као нешто што је „само по себи циљ“ више неће бити доступне малолетницима. Нови закон дозвољава да само организације које одабере влада Мађарске смеју да држе предавања о таквим темама у школама
МАЂАРСКА је донела закон о борби против педофилије који и малолетнике штити од хомосексуалне пропаганде.
Њен премијер Виктор Орбан у једном интервјуу је овако повукао паралелу између хомосексуалности и педофилије:
„Мађарска је толерантна, стрпљива земља што се тиче хомосексуалности. Али постоји црвена линија која се не сме прећи: оставите нашу децу на миру!“
Нови закон је пооштрио кажњавање за педофилију и појачао заштите деце, забрањујући ширење хомосексуалности међу малолетницима.
Мађарски закон је пошао од тога да популаризација родних промена и хомосексуалности могу шкодити малолетницима у њиховом моралном развоју и обликовању родног идентитета.
У минули понедељак је око 10.000 људи протестовало испред парламента на будимпештанском тргу Кошут, под слоганом: „Прихватање уместо закона о пропаганди“.
Иза овога се крије незадовољство забраном промовисања пред малолетницима хомосексуалности и промене пола.
Поред осталог, и тиме што закон дозвољава да само организације које одабере влада Мађарске смеју да држе предавања о таквим темама у школама.
А и тиме што рекламе у којима се хомосексуалност и промена пола представљају као нешто што је „само по себи циљ“, такође више неће бити доступне малолетницима.
У Мађарској је прошле године промена пола добијеног рођењем забрањена законом, а устав је допуњен сречима: „Мајка је жена, отац је мушкарац“.
Ово значи да истополни парови у Мађарској више немају право на усвајање деце.

Факти