Лавров о колективу агенције „Русија севодња“: Професионалци који поуздано информишу свет

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров честитао је колективу међународне новинске агенције „Русија севодња“, чији део је агенција Спутњик, 80. годишњицу оснивања агенције. Имао је само речи хвале за цео колектив, запослене у агенцији описао је као непристрасне професионалце који поуздано информишу публику.

„Вишестране активности агенције нераскидиво су повезане са богатом историјом наше државе. Високи професионализам, непристрасност, преданост послу и патриотизам увек су одликовали њене запослене. Радећи широм света, настављају да брзо и поуздано информишу вишемилионску публику о свим међународним догађајима вредним пажње“, наводи се у честитки Лаврова.

Према речима шефа руске диломатије, вешто примењујући стечено искуство и уводећи напредне технологије, агенција „самоуверено заузима водеће позиције у глобалном медијском простору и поставља стандарне за висококвалитетно новинарство“.

Међународна новинска агенција „Русија севодња“, у оквиру које послује и телевизија РТ и Спутњик, у среду је обележила 80. годишњицу оснивања. Јубилеј су честитали заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев, амбасадор Русије при УН Василиј Небензја и лидер партије „Праведна Русија“ Сергеј Миронов.

Совјетски информациони биро је основан 24. јуна 1941. године са циљем да разјасни дешавања у СССР-у и другим земљама антифашистичке оријентације. Са тим бироом је почела историја међународних новинских агенција, као што су новинска агенција „Новости“, РИА Новости и МИА „Русија севодња“.

Спутник