Ево како америчка новинска агенција Асошиејтед прес сумњичи Србију и Русију

ПОЗАБАВИЛА СЕ СКУПОМ „РУСИЈА НА БАЛКАНУ – ПОГЛЕД У БУДУЋНОСТ“

 

За ово треба бити америчка агенција: „Неки на Западу страхују да би Русија, која наоружава Србију, могла да охрабри ауторитарног српског лидера Александра Вучића да дестабилизује регион у којем ситуација још може нагло да се погорша“

АП објавио да је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин „искористио је проруску конференцију да изнесе српску националистичку платформу која је довела до крвавог конфликта 1990-их“, па навела и ове министрове речи: Срби имају право да буду уједињени и да живе заједно. Није наша жеља да живимо заједно у туђој држави (Европској унији), него је наша жеља да живимо заједно у својој држави коју ми уређујемо“

ФАКТИ: Баш су слатки ови Амери! Ништа што су заједно са Немачком и Британијом разбили СФРЈ и убили мир! Ништа што су убили Кутиљеров план! Ништа што су скривено ратовали на страни Хрватске и Алије Изетбеговића! Ништа што су предводили агресију на СРЈ! Ништа што су окупирали део Србије (КиМ)! Ништа што формирају војску од својих шиптарских нарко-вазала! Ништа што наоружавају све око Србије! Највише би они волели да Срби – не чинећи ништа за себе – чекају њихове нове `милосрдне анђеле`. И да буду срећни што немају право „да буду уједињени и да живе заједно“… Баш су слатки, љуби их Медлин Олбрајт у буцмасте обрашчиће…

__________________________________________________________

СРБИЈА, која формално тежи чланству у ЕУ, гради блиске везе са Русијом и Кином, упркос упозорењима са Запада на наводни „малигни утицај“ те две силе на Балкану, пише америчка агенција Асошиејтед прес поводом скупа на којем су говорили високи српски званичници.

У извештају са конференције „Русија на Балкану – поглед у будућност“, АП наводи да је Београд данас обећао да никада неће увести санкције Русији, упркос позивима Европске уније Србији да усклади спољну политику са тим блоком 27 земаља ако жели да постане чланица.

Агенција подсећа да се Србија, за разлику од Црне Горе, Северне Македоније и Албаније, није придружила западним санкцијама против Русије, уведеним због њеног припајања украјинског полуострва Крим ни због затварања руског опозиционара Алексеја Наваљног.

„Неки на Западу страхују да би Русија, која наоружава Србију, могла да охрабри ауторитарног српског лидера Александра Вучића да дестабилизује регион у којем ситуација још може нагло да се погорша“, пише АП.

Америчка агенција наводи да је „циљ српских националиста, тежња стварању ‘велике Србије’ насилном променом унутрашњих граница бивше југословенске федерације, довео до најкрвавијег сукоба у Европи од Другог светског рата“.

Агенција је пренела изјаву председника Скупштине Србије Ивице Дачића са данашњег скупа да је Русија „најбољи савезник“ Србије и да Београд никада неће уводити санкције „свом пријатељу, Русији“.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин „искористио је проруску конференцију да изнесе српску националистичку платформу која је довела до крвавог конфликта 1990-их“, наводи АП и преноси његову изјаву са скупа да Срби „имају право да буду уједињени и да живе заједно“.

„Није наша жеља да живимо заједно у туђој држави (Европској унији), него је наша жеља да живимо заједно у својој држави коју ми уређујемо“, преноси АП речи Вулина кога описује као „тврдог присталицу Кремља“.

АП није поменуо да је на конференцији учествовао и министар спољних послова Србије Никола Селаковић.

Бета/Факти