Ђорђевић: Ђиласова финална глупост

Велики успех наших кошаркашица, које су на Европском првенству у Шпанији освојиле златну медаљу, председник Србије, Александар Вучић, честитао је, на свом Твитер налогу, речима: „Хвала вам од срца! Живела Србија.“

Достојанствено, одмерено, државнички, речима које потврђују осећај поноса свих грађана Србије и које непретенциозно изражавају захвалност труду и напору наших спортисткиња.

Али, она сплачина и септичка јама од Ђиласовог портала, уз подршку ботова и њихових наручених и плаћених коментара (које је овај поносни ималац „инжењерског мозга“ сигурно платио новцем грађана Србије, украденим у време док је био у прилици, као припадник бившег режима, да својим „феноменалним“ пословним способностима присваја буџетска средства), брже-боље су кренули у оркестрирану кампању вређања председника, покушавајући, будаласто, недуховито и, најчешће, глупо – да његову честитку извргну руглу.

Јадно и бедно, доказујући само још једном, и у овом случају, колико су немоћни, острашћени и обузети патолошком мржњом према председнику и, истовремено, још једном потврђујући да им ама баш ништа није свето, ни чисто, лишено дневне политике – која се, у њиховом случају, исцрпљује у увредама, претњама, псовкама и гомили глупости која ни о чему не каже ишта, нити ичему, осим њиховим болесним мозговима, служи, а и како би – кад је све то, за шта се они тобоже, залажу – једно велико ништа, јалова празнина, и интелектуална и духовна, и морална – што је најтрагичније, за њих саме понајпре.

Додуше, похвално је што је тајкун овдашњи и политичар у покушају, Драган Ђилас, присуствовао финалној утакмици – иако није баш за хвалу што је то себи омогућио новцем који је опљачкао од грађана Србије.

Али, о томе ће своју коначну реч рећи надлежни органи, верујем – убрзо, када успеју да уђу у траг свим тајним банковним рачунима на којима „инжењерски мозак“  крије присвојени народни новац.

Похвално је и што је, како тврде његови недуховити и плаћени сатрапи, „први честитао“ нашим играчицама – ред је, коначно, да и он нешто уради како доликује, а не само да лупета глупости, лаже, вређа, прети, измишља, уцењује, краде… Бар толико је и требало да уради, када је већ тамо, иако, како рекох – не служи му баш на част којим, и чијим, средствима се за тај свој одлазак користио.

А што се вербалних бљувотина тиче, које тај исти „часни, честити и препоштени“ Ђилас изговара или их финансира па их други изговарају – о томе не вреди трошити речи.

Довољно би било, рецимо само то и толико, када да би он имао ма и мрве образа, подсетити га на неке чињенице. На пример, на то како се понашао и шта је и како говорио у време док је био председник Кошаркашког савеза Србије и када му подршка и помоћ Александра Вучића, и Савезу, и српској кошарци у целини, није нимало сметала. Напротив.

Намерно Ђилас заборавља ту истину, као што намерно искривљује многе друге истине или изговара лажи. Али, то је Драган Ђилас, сујетни, бахати и осиони политичар у покушају, коме никада неће бити јасно, нити ће он то моћи да прихвати – да није дорастао игри у коју се упустио, јер једноставно – он не зна, не може, не уме, не жели да учи, а још мање воли да ради – а хтео би све, а хтео би да буде победник, у финалу.

Председник Александар Вучић је, и овом приликом, показао у чему је та огромна, непремостива, недостижна разлика између њега и Ђиласа, и Ђиласу сличних.

Александар Вучић јесте – и лидер, и народа и своје странке, и државник, али и неко ко изнад свега воли своју земљу. Стога и јесте, и биће, победник. У сваком финалу. Живела Србија!

Зоран Ђорђевић

члан Председништва Српске напредне странке