„МОЖЕМО ПОТОПИТИ ЦЕЛОКУПНУ БРИТАНСКУ ФЛОТУ!“

ЛИДЕР ЛДПР Владимир Жириновски сматра да се Запад и НАТО се никада неће борити против Русије.
– Не плашите нас Трећим светским ратом. Запад и НАТО се никада неће борити против Русије. Можемо потопвити целокупну британску флоту ако оде на обале Крима и ништа нам се неће догодити. Запад и НАТО ће увек ићи са најјачим савезником, а Украјина им није ни потребна. И они схватају да ни један руски брод неће бити потопљен, нити један руски авион неће бити оборен, нити један руски војник неће бити уништен, ми то нећемо дозволити – рекао је Владимир Жириновски.
Жириновски је објаснио анимозитет Велике Британије према Русији.
– Сетимо се Кримског рата, када су се и непријатељски бродови кретали у правцу Севастопоља. Одувек су нас мрзели. Зашто? Британија је увек доминирала морима. Било је то царство у ком сунце никада не залази. Једина држава која је допринела њеном уништењу као светска сила била је Русија – рекао је лидер ЛДПР.
Инцидент у Црном мору
Црноморска флота Русије заједно са Пограничном службом ФСБ у среду је испалила три хица упозорења како би спречила британски разарач да наруши руску државну границу. Погледајте снимак цео снимак који је забележила Федерална служба безбедности.
Према наводима Министарства одбране Русије, британски разарач је претходно добио упозорење да ће бити употребљено наоружање уколико повреди границе Руске Федерације, међутим, војни брод на то упозорење није реаговао.
На снимку се чује да су руски граничари више пута захтевали од страног војног брода да напусти њихове територијалне воде, а пошто се британски разарач оглушио испалили су хице упозорења.

Интермагазин