ДОШЛО ЈЕ ВРЕМЕ ЗА СРПСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ

Председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас у свом кабинету са академиком и бившим дипломатом Дарком Танасковићем, народним послаником и председником Српске лиге Александром Ђурђевим, генералним секратаром Српске лиге Гораном Миленковићем, директором Института за европске студије из Београда Мишом Ђурковићем, као и са њиховим сарадницима.
У току састанка разговарано је о могућностима институционалне, научне и стручне сарадње и афирмацији позитивних вредности заснованих на култури, традицији и обичају српског народа и других народа у регији.

Констатовано је да постоји потреба за унапређењем сарадње између Републике Српске и Србије, у складу са Споразумом о специјалним и паралелним везама, посебно у области образовања, науке и културе, те да та сарадња може да буде боља и интензивнија, не само институционално, већ и на нивоу струковних удружења, института и невладиних организација.

Председник Народне скупштине Недељко Чубриловић захвалио је академику Танасковићу на његовом научном, стручном и публицистичком раду као и значајном доприносу на изради и промовисању Извештаја Независне међународне комисије за страдање Срба у Сарајеву од 1992. до 1995. године, документу који даје потпунију, објективнију и истинитију слику о дешавањима у протеклом трагичном ратном сукобу на простору бивше Југославије.

Александар Ђурђев је рекао да је неопходна чвршћа веза Србије и Српске, да су нашем народу најпотребније српске интеграције.

Академик Дарко Танасковић рекао је да је Међународна комисије за страдање Срба у Сарајеву, која је састављена од еминентних интернационалних ауторитета чији је председник био уважени стручњак Рафаел Израели, урадила обиман и веома важан посао, уз значајну логистичку подршку Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица из Бање Луке.

Српска лига