СРБИЈА ДА ОСНУЈЕ МИНИСТАРСТВО ЗА СРПСКУ И СРПСКА ДА ОСНУЈЕ МИНИСТАРСТВО ЗА СРБИЈУ

Устав Србије нам налаже да бринемо и о Србима ван Србије, па је логичан корак да Србија оснује Министарство за сарадњу са Републиком Српском у којој живи скоро милион Срба – изјавио је председник Српске лиге Александар Ђурђев. Истичући да Споразум о специјалним паралелним везама између Србије и Републике Српске даје огроман простор за сарадњу између власти у Београду и Бањалуци, Ђурђев објашњава да је време да се односи између две српске творевине подигну на виши ниво.

Србија је улагала, улаже и све више ће улагати у инфраструктуру, економију, просвету и културу Републике Српске и логично је да за такве вишемилионски вредне пројекте буде задужено посебно министарство. Са друге стране, Србија је за Републику Српску без премца најважнији партнер у сваком смислу и сматрам да је и Републици Српској потребно Министарство за сарадњу са Србијом – рекао је председник Српске лиге.

Министарства се, каже Ђурђев, оснивају за најбитнија питања које стоје пред једном државом, друштвом и народом. Ако иједно питање заслужује да му се на највишем политичком нивоу посвети пажња, онда је то питање институционализоване сарадње Срба наслоњених једних на друге који свим срцем желе најдубљу могућу сарадњу, закључио је Ђурђев, додајући да за разлику од неких у региону који од Србије и Срба праве највеће ратне злочинце, Српска и Србија су се и у најтежим тренуцима држале заједно – закључује Ђурђев.

www.srpskaliga.rs