Миленковић: Обрадовић би да уништи српска села

Лидер Двери би да настави политику својих сабораца из некадашње власти и Демократске странке, који су најзаслужнији за пропадање села и масовно исељавање становништва из Србије – изјавио је Горан Миленковић, генерални секретар Српске лиге.

Процес уништавања српског села доживео је велики замах у њихово време, а годинама уназад чини се да је то неповратан процес и да га је немогуће зауставити. Ова Влада, по идеји министра Кркобабића, а уз пуну подршку председника Вучића, први пут у својој историји основала је Министарство за бригу о селу и ухватила се у коштац са овим проблемом, а кроз неколико великих програма подршке становништву у селима министарство ће покушати да заустави катастрофу изазвану лошом политиком и пљачком народа 2000-их година Обрадовићевих садашњих сабораца – додао је Миленковић.

Критиковати програм давања бесповратних средстава пољопривредним произвођачима удруженим у задруге, може само неко ко је злонамеран или не зна право стање у рубним руралним крајевима. Министарство Кркобабића само ове године доделиће више од милијарду динара српским држављанима у сеоским срединама у циљу спаса српског села, што би требало сви безрезервно да подржимо, а план председника Вучића „Србија 2025“ предвиђа улагања од 5 милијарди евра у регионалну путну инфраструктуру и више од 3 милијарде у железнички саобраћај што ће потпуно изменити слику Србије и српског села у наредним годинама – рекао је Миленковић.

www.srpskaliga.rs