Кина: Бајден је одмах након Женеве направио опасан маневар према Русији! Покушај да превари Путина и Русију

Сједињене Америчке Државе, упркос одређеним договорима са Русијом о кључним питањима билатералних односа постигнутих на самиту у Женеви, нису напустиле спољнополитичку конфронтацију са Москвом.

До овог закључка су дошли новинари кинеског портала Соху, коментаришући ситуацију у међународној арени. Новинари су детаљно говорили о чудној стратегији америчких власти, а такође и објаснили како је Вашингтон показао своје право лице и спољнополитичку нестабилност.
Аналитичари Сохуа-а су, пре свега, скренули пажњу на то да је на протеклом билатералном самиту, одржаном 16. јуна у Женеви, амерички председник Џозеф Бајден потврдио намеру да стабилизује односе са Русијом.

Међутим, недељу дана касније, Вашингтон је најавио увођење нових антируских санкција, чиме је Москви дословно забио нож у леђа.

Кинески новинари су скренули пажњу на чињеницу да је светска заједница закључила да је руско-амерички самит био користан, јер би такав формат омогућио Москви и Вашингтону да успоставе одређене заједничке тачке, као и да се усагласе око низа питања у вези са глобалном безбедношћу.

Међутим, америчке власти су, упркос успеху преговора, одлучиле да погоршају односе увођењем нових санкција против Русије.

„Проглашавајући „побољшане односе“ са Москвом, Вашингтон је одмах почео да уводи серију нових репресивних антируских мера“, рекли су кинески аналитичари.

Овај приступ, према Сохуовим аналитичарима, објашњава се променом америчке спољнополитичке стратегије усмерене против Русије.

Дакле, Вашингтон је покушао да превари Москву, прогласивши обнављање односа. Међутим, овај приступ је само лукав трик који је Американцима био потребан како би постигли сопствене циљеве.

„Разлог зашто се Бајден током самита са Путином претварао да жели да „побољша односе“ са Русијом је тај што су Сједињене Државе промениле стратегију ширења америчке хегемоније“, резимирали су новинари.

Вебтрибун