ПОБУНА: Десетине хиљада демонстраната у Лондону протестовало против карантина

Десетине хиљада демонстраната, који протестују против карантина, продефиловало је централним Лондоном тражећи ‘хапшење’ Мет Хенкока након што је ухваћен да крши Ковид правила истовремено апелујући становништву Велике Британије да их се стриктно придржава.

Демонстранти против карантина су виђени како марширају централним Лондоном пре него што су се у суботу спустили улицом Довнинг Стрит, док су позивали на „слободу“ и обуставу свих Ковид мера након што је Дан слободе одложен за 21. јун.

Осим што су захтевали крај карантина, демонстранти су махали плакатима на којима су захтевали да полиција „ухапси Мет Хенкока“ након што је ухваћен да крши Ковид правила истовремено апелујући становништву Велике Британије да их се стриктно придржава.

Секретарка за здравље оптужена је за лицемерје због слика и накнадног видео снимка на којем се види како се љуби са Гином Коладангелом у Министарству здравља, упркос томе што је заговарала драконска ограничења за обичне грађане.

Десетине хиљада демонстраната раније су продефиловали кроз Оксфорд Стрит, Реџент Стрит, Хајде парк и Нортхумберланд Авенију док су држали плакате са натписима „реци не Ковид вакцини“ и „не Ковид пасошу“.

Чланови демонстрација почели су да се разилазе око 16 сати, мада су многи посвећени учесници и даље остали испред улице Доwнинг и на Тргу парламента.

Политички активиста Лоренс Фокс био је међу десетинама хиљада демонстраната против карантина и виђен је како говори на мегафон док је стајао на баријери испред улице Довнинг.

Вебтрибун