Почела пописна кампања ИН4С: Није црногорски, ако није српски!

Позивамо наше сународнике да на Попису, јасно и гласно, кажу да ЈЕСМО и кад би многи вољели да НИСМО. Да заједно „отпјевамо“ нову „пркосну пјесму“, прослављајући „наше мило Српство“, гусле, храмове Божије, све наше Милоше, Лазаре и Милунке, „Горски вијенац“, свето Косово…

Бити Србин у „ђукановићевској“ Црној Гори најчешће је подразумијевало – бити без посла, ”грађанин другог реда”, ”реакционар”, ”народни непријатељ”, ”издајник”… без права на жалбу.

Многи су, из разних разлога, пристали да се прилагоде, гледајући како да преживе и да што лакше прођу кроз шовинистичке матрице које су, из године у годину све дрскије и снажније, исцртавали ДПС и сателити.

Бјежећи од голготске судбине српског непрестаног, христоликог страдања и трагичног мучеништва, избјегавајући „каме и олује“ наших дана, многа наша браћа су побјегла од своје суштине, уводећи себе и своје потомство у страхоте живота без идентитета и поријекла. А без оног ”јуче” нема ни данас, нити може бити ”сјутра”.

Стога је ИН4С још прије пар године отворио рубрику Идентитет, најтоплије прихваћену од наших читалаца. Био је то наш позив браћи да нам се врате. А сада, званично и снажно, крећемо и у пописну кампању!

Наше није да се љутимо на оне који не мисле као ми. Нисмо ту ни да се понашамо као ”паметнији”, ”патриотскији” и ”Богу ближи” од других наших сународника. Ипак, „наоружани“ искреном љубављу и стрпљењем, даћемо себи за право да посавјетујемо, предочимо градиво и давно заборављене лекције из историје… Не одустајући ни по коју цијену, какве год да су реакције и прилике у којима то радимо.

Позивамо наше сународнике да на Попису, јасно и гласно, кажу да ЈЕСМО, и кад би многи вољели да НИСМО. Да заједно „отпјевамо“ нову „пркосну пјесму“, прослављајући „наше мило Српство“, гусле, храмове Божије, све наше Милоше, Лазаре и Милунке, „Горски вијенац“, свето Косово…

Није црногорски, ако није српски!

ИН4С