САРАДЊОМ ДО ЗАЈЕДНИШТВА! Стефан Кркобабић: Подршка Србије Републици Српској је трајна, не успутна, од догађаја до догађаја

„Институционална сарадња Републике Српске и Србије мора бити, редовна, квалитетна и корисна за српски народ с обје стране ријеке Дрине“, закључили су данас предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељки Чубриловић и парламентарна делегација из Србије, након састанака одржаног у Народној скупштини Репубике Српске.

Предсједник Чубриловић рекао је на заједничкој прес конференцији да има много разлога да институције Српске и Србије сарађују и да стално побољшавају ту сарадњу на свим нивоима.

Он је рекао да је на састанку двије делегације разговарано о темама које су значајне за српски народ, а једна од њих односила се на бригу о селу.

„Институције Српске и Србије морају бити присутне у сваком сегменту нашег друштва, уз поштивање Споразума о специјалним и паралелним везама Републике Српске и Србије“, рекао је Чубриловић.

Потпредсједник Народне скупштине Републике Србије Стефан Кркобабић нагласио је да Србија подржава Републику Српску, те да је Српска реалност коју нико не може да промијени.

Он је истакао да је неопходно формирати меморијални центар за све жртве српског народа.

„Морамо разговарати о темема значајним за наше грађане, јер само тако можемо учврстити заједништво. Теме, као што су резолуције које су усвојили Црна Гора и такозвана држава Косово, не иду никоме на част, а циљ је да се српски народ оптужи“, рекао је Кркобабић и оцијенио да је значајно што ће Његова светост патријарх српски Порфирије ускоро посјетити Републику Српску.

Састанку су присуствовали посланик у Народној скупштини Србије Драган Марковић и посланик у Скупштини Аутономне Покрајине Војводине Александар Ђурђев.