РУСКИ ЕКСПЕРТ: Све што раде је погрешно, САД ће неизбежно доживети финансијски слом

Кратковида политика америчких власти, која се односи на пружање економске помоћи појединим компанијама, прети озбиљним последицама по читав финансијски систем Сједињених Америчких Држава.
До овог закључка дошао је познати руски економиста Михаил Хазин коментаришући мере које је нова америчка администрација предузела по доласку Џозефа Бајдена на власт.
Он је детаљно говорио о великим грешкама које Вашингтон чини у нади да спаси економију земље, а такође је објаснио зашто се Сједињене Државе приближавају неизбежном, великом финансијском слому.
Михаил Хазин је пре свега указао на необичну ситуацију на америчком тржишту хартија од вредности. Америчка влада покушава да спаси економске учинке каналишући помоћ обичним грађанима и предузећима, али такве мере ће довести до ризика од промене тржишта са даљим, неконтролисаним колапсом.
Стратегија америчког председника Џозефа Бајдена, усмерена на пружање државне помоћи секторима америчке економије, неће се исплатити, већ ће насупрот довести до неочекиваних последица. Дакле, новац који дистрибуира Вашингтон заобилази сферу индустрије и производње, завршавајући на финансијским тржиштима.
Овај приступ прети читавом америчком финансијском систему који се може једноставно срушити. У том случају, сви они који још увек користе долар претрпеће огромне губитке.
Неколико месеци након колапса, амерички БДП може почети брзо да опада, а након нове кризе може пасти за 30%“, рекао је Хазин.
Према речима стручњака, економска стратегија Вашингтона заправо је постала основни узрок за настанак велике финансијске кризе у земљи, што је почетак нове Велике депресије у Сједињеним Државама.

Ветрибун