Ђорђевић: Засенила је Мариника у аутомобилу од 150 хиљада евра

Ђиласова (са)радница, његова перјаница и, бар судећи по најавама, узданица на будућим изборима (ако се уопште усуде да на њих изађу) – Мариника Тепић – којој су престале да се привиђају кокошке, али није престало да јој се привиђа свашта друго – данас је опет бриљирала.

​Не, није помињала опет кокошке, рекох већ, иако је булазнила, по обичају, све и свашта, глумећи „скромност, часност и честитост, посвећеност борби за демократију, људска права и слободе, правду и истину“, и све тако у круг, зачињено већ познатим лажима и измишљотинама, базираним на једином програмском начелу њене назови странке (шесте по реду у коју се, „принципијелна и морална“, учланила, „прелетела“ боље рећи) које гласи – мрзимо Вучића.

Није се потрудила (врућина је, разумљиво је и тиме донекле оправдано) ни да својим конфабулацијама и фантазмагоријама придода нешто ново, неку нову безочну лаж, израслу на патолошкој мржњи коју она и њен послодавац осећају према председнику Вучићу, мада би јој то Ђилас могао узети и као минус – ипак је потребно одрадити плату коју он даје.

Засенила је данас Мариника својом појавом, не њеном личном додуше, већ појавом ње – која се представља некаквим „моралним мачем“ и етичким судијом за све и свашта у Србији – у аутомобилу од преко 150 хиљада евра, у граду којег је њен послодавац, док је био на власти, док је био алфа и омега бившег режима, својим „инжењерским мозгом“ и својим „маестралним пословним потезима“ био довео на руб пропасти.

Требала је Мариника да се распита у каквом је стању Ђилас оставио Ваљево после своје „успешне“ владавине, па би јој можда унапред било јасно да ће на њиховом данашњем скупу бити више њих који су дошли у Ваљево од којекуда, него грађана Ваљева – као што би јој унапред било јасно да у то и такво, Ђиласом некада упропашћено, Ваљево не би никако требала да иде таквим аутомобилом, на пример.

Али, сујета и празноглавост су јаче, а и врућина је, а и газда је рекао да се иде тим аутом, а и плату треба одрадити, и она, шта ће, куд ће, јадна, мора се – и дође у Ваљево Порше Кајеном Купе – да грађанима Ваљева објасни како ће она, чим се њен газда врати на власт (без избора, разуме се, и како то нареди неко са стране), све учинити да Ваљево „процвета“ и да ће сви моћи да себи купе по један исти такав аутомобил у коме се она, „врлина и емпатије препуна“ довезла да им баш то саопшти.

Мариника, боље је било, мање трагично је било, док су ти се кокошке привиђале. Ако су ти оне досадиле, пређи на неку другу живину, гуске рецимо. Држи се ти, ипак, свог природног окружења и онога у шта се једино заиста и разумеш.

Зоран Ђорђевић

члан Председништва Српске напредне странке