НЕПРИХВАТЉИВО: Патријарх неће потписати Темељни уговор који потура Кривокапић?

За Српску православну цркву неприхватљива је нова верзија Темељног уговора који је покушао да потури премијер Црне Горе Здравко Кривокапић, потврђено је за црногорски портал Борба из врха СПЦ. Они се, како је наведено, неће званично оглашавати тим поводом.

– За нас постоји само један једини Темељни уговор, који је усаглашен са Владом Црне Горе пре неколико месеци. Никакве друге документе који се накнадно појављују Црква нити ће узимати у разматрање нити ће се њима бавити. За СПЦ постоји само један једини Темељни уговор, а то је онај који је усаглашен и који је премијер Здравко Кривокапић, након великог скандала који је направио у Патријаршији, одбио да потпише. Након свега што се издешавало, не нашим кривицом, Темељни уговор више није тема којом ћемо се бавити – потврђено је у Патријаршији.

Кривокапић је неколико пута најављивао потписивање Темељног уговора са СПЦ, али се то није десило. Најављивао је да ће после Васкрса (2. маја) Темељни уговор бити потписан, међутим, од тога ништа није било. Крајем маја је допутовао у Београд, али је онда направио скандал у Патријаршији, након чега су се од Кривокапића оградили и патријарх Порфирије и митрополит Јоаникије.

Кривокапић је због овог потеза изазвао читаву буру и озбиљно пољуљао односе не само са СПЦ већ и с нашом државом.

Правда