Кедми објаснио узнемирујуће чињенице: САД више нису способне да диктирају разговор са Русијом

Нова америчка администрација, на чијем је челу Џозеф Бајден, нема геополитичке адуте и довољну компетенцију за вођење „озбиљног разговора“ са Русијом.

Познати израелски политиколог и бивши шеф тајне службе Натив, Јаков Кедми, дошао је до овог закључка коментаришући ситуацију у међународној арени.

Кедми је говорио о томе зашто Вашингтон није у стању да изврши довољно јак притисак на Москву не би ли постигао своје спољнополитичке циљеве, а такође објаснио како америчке власти покушавају да сакрију геополитичку слабост.

Јаков Кедми је, пре свега, скренуо пажњу на чињеницу да председник Џозеф Бајден, са својим чврстим ставом према Русији, у најмању руку преувеличава могућности Вашингтона.

Дакле, амерички лидер и руководство земље само су вербално способни да демонстрирају геополитичку моћ Сједињених Држава, покушавајући да сакрију стварно стање ствари у земљи.

Политиколог је скренуо пажњу на чињеницу да су све изјаве о „озбиљном разговору“ са Русијом, које су дале америчке власти, у ствари само део политичке „ПР кампање“ усмерене ка бирачима.

Тако нова администрација Беле куће жели да демонстрира свој озбиљан спољнополитички однос према другим земљама.

„Чињеница је да изјавама покушавају да креирају причу и прикажу нешто чега није било, тако да могу да наставе да обмањују своје становништво и оставе утисак да су неустрашиви. Сједињене Државе немају ништа што може изнудити озбиљан разговор са Русијом“, резимирао је Кедми.

Фото Јутјуб

Вебтрибун