Укинути ку-ар кодови у Москви: Општа непослушност кафића, ресторана и грађана!

Обавезни ку-ар кодови за посету московским ресторанима биће отказани од понедељка, 19. јула. Ово је најавио градоначелник главног града Сергеј Собјанин на састанку Президијума Координационог савета при Влади Руске Федерације за борбу против КОВИДА-19.

Собјанин је иначе жестоки заговорник закључавања, због чега су га многи упоређивали за западним политичарима. Увео је обавезне ку-ар кодове за угоститељске објекте, међутим, ова идеја московског градоначелника није дуго трајала.

Московски ресторани бојкотовали су здравствену карту и извршили велики притисак на московског градоначелника, који је на крају био приморан да је укине.

Бојкот и ненасилна грађанска непослушност све више дају резултате против корумпираних политичара, које слушају фармацеутске лобије. После Лондона догодила се Москва, а сличну ситуацију ћемо вероватно видети и у Паризу, где су власти донеле врло меродавну одлуку о прикривеној обавезној вакцинацији. Не смемо заборавити Немачку која, из страха од народа, не жели да угњетава своје становништво, као што је (за сада) урадио Емануел Макрон.

Извор: Србин инфо