Ђурђев: Инцко нам отворио очи – независна Српска је једини гарант опстанка Срба!

Београд, 23.7.2021 – Припити размажени милионер Валентин Инцко који управо остаје без месечне плате од невероватних 24.000 евра месечно (!), пошто му за седам дана престаје мандат тзв. високог представника тзв. међународне заједнице у Босни и Херцеговини, наметањем закона којим се Срби обавезују да се мазохистички самопрозову „геноцидашима“, гурнуо је БиХ у бездан, а Републици Српској директно, хтела то она или не, наметнуо проглашење независности као једини пут опстанка остатака закланог српског народа с оне стране Дрине – изјавио је председник Српске лиге (СЛ) Александар Ђурђев.
-Инцко све то чини у тренутку када је Независна међународна комисија коју предводи Гидеон Грајф објавила извештај у коме је утврдила да у Сребреници није почињен геноцид. Али, и у тренутку када су Вашингтон и његови НАТО савезници који су, иначе, у више наврата, током рата од 1992. до 1995, бомбардовали Србе у БиХ – одбили руку компромиса коју су им, у Савету безбедности УН, испружили Русија и Кина нудећи своју условну подршку за избор Кристијана Шмита за новог високог представника у БиХ, с тим да се одмах донесе одлука о дефинитивном укидању Канцеларије високог представника у року од годину дана – примећује председник СЛ.


Ђурђев очекује од институција Српске да не прихвате наметање овог „закона“, али и да од данас прогласе бојкот тог илегалног „међународног“ тела које се зове „Канцеларија високог представника за БиХ“. А уколико би легитимни политички представници остала два конститивна народа у БиХ, ипак, дозволили примену овог колонизаторског акта, Српској, као конституенти БиХ, није преостало ништа друго него да, баш као што су то Инцкови (југословенски) Словенци учинили 1990. године, отпочне процес раздруживања са БиХ и стварања суверене државе Српске – закључио је Александар Ђурђев.

www.srpskaliga.rs