Новак: „Жао ми је што сам вас разочарао, дао сам све од себе“ – нико од нас не сумња у то – Хвала Новаку свакако!

НОВАК ЂОКОВИЋ је најбољи тенисер света свих времена, то је чињеница коју не може променити један (или четири, небитно) нешто слабији резултат на Олимпијским играма.

Играо је уморан и повређен, под лековима, у нехуманим условима… Али, Ноле се после пораза у мечу за треће место и одустајања од борбе за бронзу у миксу извинио свима које је разочарао!

– Нажалост, у четири моја наступа на Олимпијским играма, трећи пут сам (поражен) у полуфиналу… Само сам једном освојио бронзу. Наравно, „само“, под знацима навода, медаља је медаља, али за неки мој стандард, очекивања и жеље то није идеалан резултат. Извињавам се свим љубитељима спорта које сам разочарао, јер знам да су многи од мене очеквиали медаљу, а и ја јесам, исто. Жао ми је и због Нине, исто, што на крају нисмо изашли на терен, али… једноставно, отказало ми је тело, потпуно. Играо сам под лековима, ненормалним боловима, исцрпљеношћу. Тако да… Али, опет кажем, далеко од тога да сваљујем кривицу због онога што ће се десити због Олимпијских игара, овог, онога, али мени је срце на месту. Дао сам све од себе. И, волим да играм за своју земљу. То је спорт, резултат нажалост није био на мојој страни, идемо даље – рекао је Новак Ђоковић.

Што се тиче разлога за предају у миксу, Ноле је потврдио да је разлог повреда, не једна него више њих, али је додао да се не каје што је дошао на Игре и борио се за своју земљу.

– Повреда је у питању. Не једна, више. Надам се да ме то неће спречити да учествујем на УС Опену, који је наравно следећи велики циљ. Али, не кајем се ни што сам дошао, ни што сам дао све од себе. Јер, како бих се и кајао? То је нормална ствар, логично је када си на Олимпијским играма да хоћеш да даш све од себе да својој земљи донесеш бар једну медаљу – рекао је Ноле.

Из ове перспективе гледано, изгледа мало нереално да Ђоковић наступи на Играма у ПАризу кроз три године, али на питање српских новинара дао је одговор којим је оставио отшкринута врата и за ту могућност:

– Три године, није толико далеко, али опет и јесте, јер немам 25 година. Не видим ни крај своје каријере, да ми је јасно ‘Е, ајде, одиграћу годину, две и то је то’. Олимпијске игре, Дејвис куп, АТП, гренд слемови… То је оно што ме највише инспирише да наставим, тако да – играње за Србију је увек привилегија и част. Желим опет да играм, и у Паризу (2024. на Играма), желим и даље! Тако да… Ето, надам се неком бољем исходу у Паризу, ако будем играо тамо. Желим да играм, да освојим барем једну медаљу – закључио је велики Новак Ђоковић.

Интермагазин