Кркобабић: Почиње разматрање захтева за куповину сеоске куће

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић најавио је да ће комисија сутра или прекосутра почети да разматра захтеве пристигле на конкурс за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Србије.

„Имамо огроман број захтева, из различитих делова Србије стижу различите циљне групе. Комисија почиње са радом и очекујем да ћемо већ сутра или у петак одобрити прва средства за те куће”, рекао је Кркобабић, преноси Танјуг.

Позвао је све који су држављани Србије, имају мање од 45 година, немају имовину и желе да се осамостале да се пријаве на конкурс на који су се, каже, до сада јавиле породице са децом, млади брачни парови, професори који раде у просвети, али немају своју кућу или стан…

Подсетио је да је влада усвојила уредбу о утврђивању програма доделе бесповратних средстава за куповину мини бусева за потребе превоза сеоског становништва, као и уредбу о утврђивању програма доделе бесповратних средстава за организовање манифестације „Михољски сусрети села”.

Навео је да ће те сусрете организовати локалне самоуправе, а да ће Министарство за бригу о селу финансијски помоћи њихово одржавање, те да ће конкурс ускоро бити расписан.

„Они ће конкурисати, добиће средства и такмичиће се села у оквиру општине”, рекао је Кркобабић и додао да ће у оквиру „Михољских сусрета села” бити организоване различите активности – певање, рецитовање, фолклор, кулинарске вештине…

krkobab

Политика