СРБИЈО, МИСЛИ О ОВОМЕ! ПОЧЕЛО ЈЕ, МАЂАРИ ОДЈАВИЛИ ЕУ ЗБОГ АВГАНИСТАНА!

Мађарска неће дозволити неограничен приступ мигрантима из Авганистана, рекао је данас званичник министарства иностраних послова.

Државни секретар Левент Мађар рекао је да је свет сведок „потпуног војног и политичког колапса Авганистана“ после повлачења америчких трупа из земље, пише МТИ.

Kада су САД објавиле да повлаче своје трупе из Авганистана, мађарска влада је рекла да наша земља треба да се осигура да не постане легло међународног тероризма или тачка за масовне миграције, казао је Мађар.

Према његовим речима, влада одбија да допусти да мађарски народ трпи последице „погрешних геополитичких одлука и операција“.

Мађар је навео да Будимпешта тражи начине на које би могла да помогне онима који су радили за мађарске трупе као преводиоци или у другим својствима у последњих 20 година.

Мађар је нагласио да су САД и Мађарска војни савезници, али да „очигледно да повлачење није требало да буде тако“.

– Оно што тренутно видимо у Kабулу и другим деловима Авганистана је застрашујуће и мислим да би могло довести до доба миграција и међународног тероризма који не желимо – рекао је он и додао да Мађарска мора бити спремна да се суочи са озбиљним проблемима миграционог притиска.

Интермагазин