Сурове тврдње главног Путиновог човека за безбедност Русије: После Авганистана исто долази и у Украјину …

Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев оценио је да Сједињене Државе могу оставити на цедилу Украјину као што што су то учиниле са Авганистаном.

Нагласио је да је расплет у земљи само потврдио колико су некомпетенте шоијунске мреже САД, Велике Британије и других запаних земаља. Па додао:

„Вашингтон ћути о чињеници да је уводећи војску у Авганистан прогласио борбу против међународног тероризма, сузбијање трговине дрогом и обуку авганистанских снага безбедности, ада је у ствари током присуства америчких трупа број терористичких аката у Авганистану је значајно порастао, да Ал-Каида, Исламска држава, Исламски покрет Источног Туркестана и друге терористичке групе афганистанску територију сматрају базом за преношење својих активности у државе Централне Азије, у кинески Синђјанг, у сверни Иран и Индију“.

Патрушев је посебно указао:

„Уместо борбе против трговине дрогом током две деценије своје војно-политичке администрације у Авганистану, САД су створиле глобалну нарко-лабораторију.Производња опијата порасла је у тој земљи више од 40 пута“.
У наставку је рекао: „Не могу а да се не дотакнем Украјине, где је Вашингтон довео на власт и наставља да доводи себи људе лојалне. САД у ту земљу упумпавају оружје које Американцима више није потребно, а подржавају јачање украјинског неонацизма, екстремизма, криминала, трговине дрогом, међунационалне и секташке сукобе.

Кијев послушно служи интересима својих страних покровитеља и тежи уласку у НАТО. Али, да ли је свргнути проамерички режим у Кабулу спасило то што је Авганистан имао статус главног савезника САД изван НАТО? Није, а слично чека присталице америчког избора у Украјини, где су неонацисти способни да дођу на власт јер земља иде ка распаду. Бела кућа се у једном тренутку више неће ни сећати својих присталица у Кијеву“.

Вебтрибун