Јерменија прети да ће новим руским оружјем укротити Азербејџан

Начелник Генералштаба оружаних снага Јерменије Артак Давтјан запретио је да ће новим руским наоружањем ударити по азербејџанским снагама.

Начелник Генералштаба Оружаних снага Јерменије, поводом наставка ескалације на азербејџанско-јерменској граници, рекао је да је Јереван спреман да Бакуу демонстрира моћ новог наоружања које је недавно набављено од Русије.
Према речима Давтјана, у овом тренутку јерменска војска је наоружана савременим средствима способним да постави Баку на своје место, штавише, ново оружје ће се користити чим Азербејџан покаже агресију против Јерменије.

„Припреме су у току. Мислим да кад за то дође време показаћемо средства која су примљена у оквиру сарадње са Русијом. Имамо много средстава, о којима сада није упутно извештавати “, рекао је начелник Генералштаба оружаних снага Јерменије.

О каквом се оружју разговара није прецизирано, међутим, током последњег оружаног сукоба највећу опасност представљали су турски јуришни дронови, што не искључује могућност да је Јерменија примила руске противавионске ракетне системе Пантсир-С и, вероватно, противавионске ракетне системе за борбу против беспилотних летелица Бук-М2Е “, који су се на најбољи начин доказали у Либији и Сирији уништивши десетине турских беспилотних летелица Баирактар ​​ТБ2.

Нешто раније, председник Азербејџана Илхам Алијев саопштио је да је Азербејџан спреман силом да постави коридор до Нахичевана, чиме би ујединио азербејџанске територије.

Вебтрибун