Путин: Не сме се људима претити отказом јер одбијају да се вакцинишу

Присиљавање на вакцинацију против вируса корона, укључујући и претњу отказом, је недопустиво, изјавио је руски председник Владимир Путин на конгресу странке „Јединствена Русија“.

„Само заједнички можемо да победимо опасну епидемију. У суштини, главно оружје против ширења вируса је вакцинација, ту нема шта ново да се каже. Поново ћу истаћи: наравно, никога ту не треба приморавати. Нарочито је недопустив притисак након кога људи могу изгубити посао. Морате умети да убеђујете да је потребна вакцинација, упорно, с поштовањем према људима. Треба их убедити да је неопходно да то ураде, да им објасните колико је важно да се вакцинишу како би сачували свој живот, здравље, заштитили своје ближње. Морате показивати да та вакцина заиста функционише, да смањује ризик од компликација“, поручио је лидер Русије.
Путин је истакао да се земља поноси својим лекарима и медицинским особљем – „они раде напорно, самопожртвовано, без икаквог преувеличавања, не штедећи се“, осигуравају планирану медицинску помоћ, спасавају људе, боре се за њихово здравље, између осталог и у црвеним зонама.

Спутник