ЗАПАД НАСТАВЉА ПРОЈЕКАТ „АНТИ-РУСИЈА“

НАЈНОВИЈЕ западне иницијативе за наводну подршку Украјини имају за циљ да подстакну антируску компоненту у политици Кијева на наставак антируског пројекта, изјавио је сенатор са Крима Сергеј Цеков.

– У почетку су доделили Украјини пет милијарди долара ‘помоћи’, чиме су подржали државни преврат, услед чега су се појавили ови осиромашени људи којима су намеравали да помогну – рекао је Цеков.

Он је напоменуо да је још једна иницијатива Запада „усмерена на подстицање антируске компоненте у политици Украјине, на спровођење пројекта „Анти-Русија“.

– Нема ни говора о стварној помоћи људима. Тај новац ће отићи на антируску пропаганду. Апсолутно бесрамна, неморална позиција – нагласио је сенатор.

Према његовим речима, западна иницијатива неће помагати мирном решењу у Украјини. Конфликт ће се наставити, констатовао је Цеков.

Парламентарац је такође нагласио да је Русија земља која заиста помаже становницима Донбаса, шаље тамо хуманитарне конвоје.

– Ако заиста желе да помогну људима, нека пошаљу тамо хуманитарну помоћ – закључио је Цеков.

Раније је британска амбасада у Украјини саопштила да ће Велика Британија, Канада, Шведска, Швајцарска и Сједињене Америчке Државе формирати фонд за супротстављање Русији у Украјини.

Спутњик