Након понижавања израелског ратног ваздухопловства, неименована држава одлучила да купи руске системе за електронско ратовање “Красуха” и “Репелент”

Непозната држава одлучила је да купи серију руских система електронског ратовања Красукха. Руско министарство није желело да се изјасни о коме се ради.

Након низа успешних потискивања и онеспособљавања високопрецизних израелских ракета „стеалтх“ над територијом Сирије системима електронског ратовања породице „Красуха“, а последњи инцидент забележен је пре неколико дана, постало је познато да одређена држава намерава да купи серију овог оружја од Русије.
Неки извори претпостављају да се ради о војсци Ирана.

Осим снабдевања комплекса породице Красуха, такође је познато да се планира снабдевање комплекса Репелент, чија је набавка раније у Техерану била актуелна. Неки војни извори наводе да се ради о Јерменији.
Тренутно је познато да је Рособоронекпорт потписао уговор о испоруци система електронског ратовања Красуха и електронских система Репелент-Патрол. Истовремено, не откривају се информације о томе ко ће бити купац руске опреме за електронско ратовање.
Треба напоменути да су руски системи електронског ратовања показали изузетно високу ефикасност у неутралисању непријатељских крстарећих ракета.

Електронски системи нападача једноставно отказују и ракета или пада на отворено подручје, или због прекида сателитске навигације, ракете уместо својих мета погађају пустињу.

Вебтрибун