Израелска студија: Природни имунитет након инфекције 13 пута јачи од вакцина

Ово истраживање врло јасно показује како се у јавности, чак и од стране великог броја научника, подцењивао природни имунитет. Због таквог приступа доношене су лоше одлуке.

Ово завршава расправу – израелска студија показује да је природни имунитет након инфекције 13 пута учинковитији него Фајзерова вакцина.

Доктор Ентони Фаучи и остали саветници председника Бајдена за KОВИД поновно су доказали да греше што се тиче „науке“ о вакцинама.

Након што су рекли Американцима да вакцине пружају бољу заштиту од природне инфекције, ново истраживање спроведено у Израелу сугерише да је истина супротна: природна инфекција нуди много бољи штит од Делта варијанте од вакцине.

Израелски научници објавили су тзв. препринт врло великог истраживања у којем су упоредили природни имунитет након инфекције САРС-ЦоВ-2 вирусом у односу на имунитет индуциран вакцинисањем (Comparing SARS-CoV-2 natural immunity to vaccine-induced immunity: reinfections versus breakthrough infections).

Оно што је врло важна поука овог истраживања је и закључак како се од масовног вакцинисања ипак не може очекивати заустављање ширења заразе јер се и вакцинисани могу инфицирати делта сојем те тако преносити вирус и другим вакцинисаним и невакцинисаним људима.

Сада се, између осталог, отвара питање да ли би потврде о пребољеном kовиду требале имати „већу снагу“ него потврде о вакцинисању. Ако истраживања показују да природни имунитет траје знатно дуже, не би ли требале дуже вредети и потврде о пребољеној болести, у односу на потврде о вакцинисању?

Резултати тог истраживања, које је обухватило врло велики број случајева, указују како је природно стечени имунитет пуно јачи и дуготрајнији у односу на онај стечен вакцинисањем Фајзер (Pfizera/BioNTech) вакцином.

Ова студија додатно доводи у питање веродостојност ослањања на вакцине, с обзиром на то да је студија показала да вакцинисани људи имају 13 пута веће шансе да ће бити заражени од оних који су претходно били заражени, а 27 пута већу вероватноћу да ће бити симптоматски.

Ево дела из извештаја часописа Science:

Нова анализа ослања се на базу података Maccabi Healthcare Services која обухвата око 2,5 милиона Израелаца. Студија, коју су водили Tal Patalon и Sivan Gazit из КСМ -а, одсека за истраживање и иновације система, открила је у две анализе да људи који су вакцинисани, имају од 6 до 13 пута већу вероватноћу заразе од невакцинисаних особа које су претходно биле заражене коронавирусом. У анализи, упоређујући више од 32.000 људи у здравственом систему, ризик од развоја симптоматског KОВИД-19 био је 27 пута већи међу вакцинисаним, а ризик од хоспитализације осам пута већи.

Као прва земља која је постигла широки распон вакцинисања, Израел је сада у незамисливој ситуацији: дневни број случајева досегао је нове рекордне вредности јер варијанта делта продире и пробија заштиту вакцина попут врућег ножа који реже маслац.

Србин инфо