Вучић: Спајамо Србију са најлепшим делом Дунава, цена брзог пута 337 милиона евра

Изградњом брзе саобраћајнице од ауто-пута Београд – Ниш до Голупца спајамо Србију са најлепшим делом Дунава и једним од најлепших делова земље и подижемо тај крај Србије, поручио је председник Србије Александар Вучић.
Вучић је након потписивања уговора о изгадњи те саобраћајнице, истакао да је вредност радова 337 милиона евра, а да ће радови бити окончани у новембру 2024. године.
„За три године ићи ћемо од Београда до Градишта за сат времена, до Голупца за сат и 15 минута. Мислим да то нико није сањао“, рекао је Вучић.
Он је рекао и да је данас важан дан јер је уговор потписан после много месеци израде идејног пројекта и борбе за што је могуће нижу цену изградње пута дугог готово 70 километара.
„Спајамо Србију са најлепшим делом Дунава и са једним од најлепших делова земље, са дивним народом на истоку који смо запостављали не само 80 година, већ више од века“, рекао је Вучић.
Он је прецизирао да је понуда кинеске компаније „Шандонг“ била 337 милиона, а прва следећа чак 407 милиона евра, захваливши кинеским партенрима на доброј, коректној понуди.
„Ми овим градимо будућност за пожаревачки крај, цео Браничевски, али и Борски округ“, рекао је Вучић и на мапи показао куда ће тачно проћи нова брза саобраћајница.
Указао је да пут неће водити уз обалу Дунава, већ се пут од Великог Градишта до Голупца скраћује, а притом се иде преко оних места која су заборављена, у којим је мало људи остало.
„Овим им дајемо гаранцију за будућност, да можемо да доводимо инвеститоре, а подижемо и све туристичке капацитете“, рекао је Вучић.
Додао је да се тиме што пут не иде уз Дунав, штити животна средина.
Захвалио је кинеским партенрима, амбасадорки те земље у Србији Чен Бо, као и кинеском председнику Си Ђинпингу, на свој досадашњој подршци.
„Не кријемо пријатељски однос према Кини, поносимо се тиме и желимо да наставимо да развијамо нашу земљу, као и наше билатералне односе“, рекао је Вучић.

Спутник