“Ђукановић потврдио да стоји иза екстремистичких покрета у ЦГ

Андрија Мандић је оценио да је изјава Мила Ђукановића на конто устоличења митрополита Јоаникија најбоља потврда да он стоји иза екстремистичких покрета у ЦГ.

Мандић сматра да су ти, како наводи, екстремистички покрети, усмерени против већинске Црне Горе и Српске православне цркве.

“Очигледно је да је Ђукановић незадовољан бројем окупљених на прошлом скупу на Цетињу па сада овом манипулативном формулацијом да ће и он можда бити један од њих на скупу, који планирају 5. септембра, разоткрива своју намеру да пошаље поруку да треба да буде много више демонстраната тог дана на Цетињу”, сматра Мандић.

Он је додао да би било храбро и витешки да Ђукановић лично пријави скуп и преузме одговорност за све што се тог дана може десити на Цетињу.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић оценио је претходно да је устоличењу митрополита Јоаникија на Цетињу дат, како је навео, непримерено велики значај и изразио наду да ће његов апел да устоличење буде одржано ван Цетиња “чути и уважити они који треба да га уваже”.

Ђукановић је такође рекао да ће, ако устоличење митрополита црногорско-приморског Јоаникија ипак буде на Цетињу, 5. септембра бити у престоници.

Танјуг/Вебтрибун