Кинези се озбиљно замислили када су видели колико оштро одговара Русија на нападе САД

Русија је изабрала компетентан и најадекватнији положај у односу на Сједињене Америчке Државе. До овог закључка дошли су новинари кинеског портала Соху, коментаришуц́и спољнополитичке методе Вашингтона.

Аутори текста су детаљно описали како Москва реагује на нападе америчких власти, а такође су објаснили и зашто Кина треба да следи пример својих руских колега.

Аналитичари су се првенствено усредсредили на америчке спољнополитичке подвале на међународној сцени. Тако америчке власти покушавају да диктирају своје услове појединим независним државама, заједно са економским санкцијама и озбиљним финансијским проблемима.

Међутим, Русија, упркос покушајима Вашингтона да изврши притисак на Москву, не подлеже америчким провокацијама, а такође се одлучно противи антируским нападима Запада.

„Да би задржале своју хегемонију, Сједињене Државе непрестано уводе санкције Кини и Русији. Американци отворено називају Пекинг и Москву најозбиљнијим проблемима са којима се суочавају”, закључили су новинари.

Они су скренули пажњу на чињеницу да Русија одвраћа политику санкција САД, користец́и различите финансијске инструменте притиска. Москва вец́ неколико година спроводи програм за дедоларизацију економије, чиме ц́е се смањити улога америчке валуте на међународном тржишту.

Аналитичари су приметили да су Кинези озбиљно промислили након што су видели колико оштро Москва реагује на нападе САД, упркос директним претњама из Вашингтона. Такође су нагласили да би Пекинг требало да следи пример Русије и почне да спроводи политику притиска на САД.

„Морамо се усудити да употребимо оштре мере. То је једини начин на који Сједињене Државе могу да схвате да Кину не треба изазивати“, резимирали су аутори чланка.

Вебтрибун