ШЕШЕЉ САХРАНИО СНОВЕ СЕПАРАТИСТА О „ВОЈВОЂАНСКОЈ НАЦИЈИ“ Оџић уништен у директном дуелу – Ви можете да кажете и да сте марсовац

Заменик председника СРС Александар Шешељ аргументима је растурио тезе Александра Оџића из Војвођанског фронта о лажној војвођанској нацији.
Шешељ је објаснио да заиста људи у Војводини желе да се изјашњавају као Војвођани на попису, не би им требао нико са стране попут Ненада Чанка, Александра Оџића и Гордане Чомић да им кажу како да се изјасне на попису.

Заменик лидера радикала је подсетио и на мрачну прошлост оних који промовишу лажни војвођански идентитет. Шешељ је објаснио да се ради о истим људима који су подржали Мила Ђукановића у отимању српских светиња у Црној Гори, да се ради о потписницима нацистичког „апела 88“, да се ради о људима који промовишу лажи о измишљеном геноциду у Сребреници и који подржавају лажну државу Косово, а за Србе тврде да су сами криви за бомбардовање 1999. године.
– То је само један атак на српски национални идентитет и за даљу разградњу Србије – рекао је Шешељ.
Александар Оџић покушао је да обмане јавности причом о праву да се неко изјасни како жели, што постојећим законом није ни забрањено, али се Војвођанин не може подвести под посебну националност приликом уписивања података у званичне податке о националности пописиваних лица.

– То је клица једног новог сепаратизма. Перфидно се покушава да се уведе ново изјашњавање. Ви можете на попису да кажете и да сте марсовац. Нечувено је и скандалозно да неко вама говори са највишег државног нивоа, а министарско место то јесте, како ћете ви да се изјасните на попоису. То је непознато у демократском свету – рекао је Шешељ.
Он је подсетио и на историјско искуство са лажном црногорском нацијом. Шешељ такође објашњава да ће следити залагање сепаратиста да Војводина постане република и да постоји војвођански језик.
Грађани су у анкети која је била актуелна у току емисији изнели мишљење да „Војвођанин“ не може бити националност.

Ало