ВУЧИЋ ЗАПАДУ: Ако остане пресуда Тодосијевићу – Бриселски споразум више неће важити

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да, уколико се не поништи пресуда суда у Приштини српском посланику Ивану Тодосијевићу, Бриселски споразум више неће постојати.

“Уколико се Тодосијевићу не поништи пресуда, вама је јасно да Бриселски споразум, одлуком Албанаца, више не постоји”, рекао је Вучић новинарима одговарајући на питање хоће ли Срби изаћи на локалне изборе на Косову и Метохији уколико се Тодосијевићу не поништи пресуда.
Вучић је рекао да ће Београд доносити одлуку заједнички са представницима Срба у покрајини.

“Тако да су онда све одлуке могуће. Ја се надам да ће неко да поступа рационално, разумно, а да ће неко споља, такође, имати довољно мудрости и снаге да их призове памети да се тако понашају”, рекао је Вучић.

Апелациони суд у Приштини је протекле седмице правоснажно осудио на две године затвора председника општине Звечан и посланика Српске листе Ивана Тодосијевића због, како су навели, “подстицања на националну, расну, верску мржњу, немир или нетолеранцију” његовом изјавом о Рачку.

Тодосијевић је о Рачку говорио 2019. године поводом 20 година од НАТО бомбардовања обраћајући се на церемонији у Звечану, када је рекао да је повод за НАТО агресију на СР Југославију била “такозвана хуманитарна катастрофа на простору Косова и Метохије, измишљени Рачак”.

Вебтрибун