АМЕРЕ СУ ОВАKО БРУТАЛНО НАМАГАРЧИЛИ САМО СРБИ И РУСИЈА!

Након што је постало познато да је америчка војска две године покушавала да добије приступ радарима руских система ПВО С-400 Триумф који су распоређени у Сирији, постало је познато да све ово време америчка војска није скенирала те радаре, што указује на потпуно неуспешну мисију.

Тренутно је познато да радари руских С-400 раде у потпуно пасивном режиму.

Одговори на приближавање страних војних авиона руским војним базама на територији Арапске Републике само су активирање радара комплекса С -300, као и у ваздухопловној бази Хмејмим и бази руске морнарице у Тартусу, те сиријским комплексима који се налазе у близини Масиафа.

Према речима стручњака, због блиско лоцираних система С-400 и С-300, америчка војска је све ово време покушавала да прими сигнале из руских Тријумфа, међутим, истовремено су грешком добили податке из система ПВО С-300, који су лансирани у активни режим, симулирајући рад комплекса С-400.

Очигледно, слична ситуација се примећује на Kриму, где су такође амерички авиони за електронско извиђање покушали да добију информације о раду руских ПВО система.

Стручњаци примећују да рад С -400 у пасивном режиму уопште не значи да се руски ПВО системи не стављају у стање приправности, у случају стварних претњи, рад комплекса ће се одмах пребацити у активни режим.

НАТО и Амери су овако брутално намагарчени и током агресије на Србију 1999. године када су гађали макете авиона МиГ-29 на батајничком аеродрому, или смедеревце (пећи прим. аут) на KиМ за које су мислили да су тенкови, тачније да исијава топлота из мотора тенкова.