АМЕРИКА ЈЕ КАО ТИТАНИК!

Водитељ “Фокс њуза” Такер Kарлсон позвао је на одговорност америчке лидере после катастрофе у Kабулу.

“Јасно је да посматрамо кључну тачку у нашој историји. Најочигледније жртве, осим 13 погинулих војника прошле недеље, су америчка моћ и престиж, који су, у само неколико дана, значајно умањени.

Овај тренутак ће имати велике последице, како у блиској будућности, тако и кроз генерације које иду напред. Али за сада, вреди се запитати, ко преузима одговорност за то?

Kо плаћа за ову катастрофу? Не тако давно, на то би било лако одговорити: наши лидери. До недавно су одговорни људи разумели да лидерство долази са обавезама, а не само са привилегијама. Ако желите да доносите велике одлуке, морате бити спремни да патите ако погрешите. У пролеће 1912. Едвард Смит је својим бродом налетео на ледени брег у северном Атлантику.

Док се брод спуштао, Смит није окривио климатске промене за катастрофу. Стоички је стајао у кормиларници и одвезао се Титаником до дна океана, а људи су му аплаудирали. Нико није помислио да је то чудно. Било је очекивано. Он је био главни. Остао је до краја”, рекао је Такер Kарлсон.

Водитељ је посебно критиковао и то што је још Американаца остало у Kабулу који контролишу талибани и после повлачења америчке војске.

“Војска Сједињених Држава оставила је наше људе”, рекао је Такер Kарлсон.

“Уместо да преузме било који облик одговорности за катастрофу коју је изазвала, Бајденова администрација збуњујуће ради супротно – хвали се како је сјајан посао обавила”, објаснио је Такер.

“Бајденови људи су већ објавили да Бела кућа не планира да казни никога у Пентагону или обавештајним агенцијама за оно што сада гледамо – никога”, рекао је он.

Б92