ДФ: Кривокапић нас је током ноћи обавијестио да је у току државни удар, да су неки отказали послушност, дали смо му подршку да се примијени Закон!

Имали смо једну акцију која је каснила, али која је дала добар резултат

Предсједник Нове спрске демократије и један од лидера ДФ-а саопштио је на прес конференцији да су касно синоћ контактирани од стране премијера Кривокапића, како би се консултовали око дешавања на Цетињу, гдје им је сам Премијер рекао да је у току државни удар и да су многи полицајци отказали послушност.

“Имали смо једну акцију која је каснила, али која је дала добар резултат”, рекао је Мандић.

Он је казао да је премијер позвао њега и Милана Кнежевића, наводећи да су биле неопходне шире консултације.

„Кнежевић и ја смо рекли да мора да се омогући устоличење Јоаникија на Цетињу, да је направљен низ пропуста“, рекао је Мандић.

Истакао је да су премијеру поручили да су спремни да прихвате одговорност као што има сваки члан Владе за такву одлуку, без обзира на раније несугласице.

„Све што би се десило приликом устоличења на Цетињу, дијелимо подједнако одговрност са челницима Владе“.

Он је нагласио да је догађаје на Цетињу организовао Мило Ђукановић.

„Сад имамо ситуацију да онај који је то осмислио, да га нигдје не видимо, него даје изјаве да је предсједник свих грађана и дистанцира се од људи људе које је позвао да то раде, како би заштитио политичку каријеру“, рекао је Мандић на конференцији за медије.

Он је истакао да се завршила сједница клуба ДФ-а те да у име свих чланова честита устоличење митрополиту Јоаникију, наводећи да су као политички савез тражили да се поштује законитост у овој земљи.

Мандић је рекао да им данас није лако као политичкој организацији:

„Ми смо срећни због овога на Цетињу јер смо пролазили кроз све то. Полиција има највећу одговорност“.

ИН4С