Патријарх Порфирије и Митрополит Јоаникије стигли у Храм у Подгорици: Дочекао их вјерујући народ

Они су поздрављени снажним овацијама, а глас окупљеног народа надјачава све – они узвикују „Достојан“. Громогласан аплауз одјекује храмом у Подгорици али и испред Храма

Патријарх Порфирије и Митрополит Јоаникије након обављеног вјерског чина устоличења у Цетињском манастиру на Цетињу, кренули су у подгорички Храм.

Народ се од јутрос окупља испред Храма Христовог васкрсења у Подгорици, а одржана је и слуба након које је бесједио владика Григорије.

Они су поздрављени снажним овацијама, а глас окупљеног народа надјачава све – они узвикују „Достојан“. Громогласан аплауз одјекује храмом у Подгорици али и испред Храма.

У Храм је стигао и предсједник Владе Црне Горе, Здравко Кривокапић.

Прегледач видео записа

Све је спремно за дочек, и све је у свечаном духу, док су на Цетињу јутрос одржавани протести а полиција је спријечила више инцидената. Упркос блокадама и барикадама, као и нападима на полицију молотовљевим коктелима и разноразним средствима екстремистичких група чији је предводник Веселин Вељовић, бивши директор УП и садашњи савјетник за одбрану предсједника државе ухапшен – бејзбједоносне снаге успјеле су да осигурају долазак Патријарха и Митрополита на Цетиње.