Вучић поручио Ђукановићу: Ни ти, ни било ко други нећете успјети да покорите Србију; доста је гурања дроге у Београд!

„Ја вам сад кажем – ми нећемо да управљамо Црном Гором, ми хоћемо братске односе са Црном Гором. Али вам гарантујем, док сам жив нећу вам дати да Србију покорите онако како сте је покоравали готово 30 година! Док сам жив, а ви знате шта то значи и шта треба да предузмете! Доста више разбијања Србије! Доста више гурања дроге у Београд јер је три-четири пута већи од Црне Горе“, рекао је предсједник Србије

Председник Србије Александар Вучић је поручио црногорском предсједнику Милу Ђукановићу да ни он ни нико другу неће покорити Србију и да је доста гурања мафије и дроге у Београд.

Он је гостујући на Првој ТВ рекао да су протести на Цетињу били најављени и да је било за очекивати сва ова догађања, а за Цетиње је рекао да је то подручје Црне Горе на којем се види изразита мржња према српству а за коју сматра да није истинска него политички индукована.

На питање да ли је безбедност патријарха и митрополита била угрожена с обзиром на драматичан снимак њиховог доласка у Цетињски манастир, Вучић је рекао да су слетјели на земљиште иза манастира.

„БИА је цијелу ноћ обавештавала руководство Србије о догађањима у Црној Гори“, казао је предсједник Србије и додао да јој је то и посао као и свих таквих служби да прате дешавања и ситуацију у региону.

На спекулације да је „све у Црној Гори одрадила српска тајна полиција“, Вучић је рекао да је то урадила влада Црне Горе па је устоличење завршено.

„Вјерујем да је ЦГ влада имала проблема јер они имају ту дихотомну, бицефалну власт – предсједника и владу, и сигурно им није било лако да то организују“, додао је Вучић.

Он се онда директно обратио црногорском предсједнику Милу Ђукановићу

„Да одговорим господину Ђукановићу! Ни ти, ни било ко други нећете успјети да покорите Србију и нећете је више покоравати као што сте чинили претходних 30 година. Владали сте овом земљом на све могуће начине, преко криминала, полицијских функционера, политичких функционера, функционера у обавјештајним структурама. Ми смо те људе који су радили против Србије највећим дијелом почистили и наставићемо то чишћење“, рекао је он.

„Ја вам кажем, нећете покорити Србију као што сте је покоравали. И увек су из Црне Горе долазили напади на Србију – и у вријеме агресије НАТО на нашу земљу, Црна Гора је коришћена као политички полигон за напад на Србију, и сваки пут се то дешавало. И они су навикли да управљају Србијом, не само тржиштем наркотика и убијањима по Београду, навикли су да управљају Србијом. Ја вам сад кажем – ми нећемо да управљамо Црном Гором, ми хоћемо братске односе са Црном Гором. Али вам гарантујем, док сам жив нећу вам дати да Србију покорите онако како сте је покоравали готово 30 година! Док сам жив, а ви знате шта то значи и шта треба да предузмете! Доста више разбијања Србије! Доста више гурања дроге у Београд јер је три-четири пута већи од Црне Горе“, рекао је предсједник Србије. Ја живим за Србију, а не за богатство, ја живим за народ“, рекао је Вучић.

Он је казао да су „они жељели да митрополију одвоје од мајке СПЦ и да је прво прогласе у почетку православном црквом у Црној Гори а не одмах црногорском а која би била и за Црногорце и Србе, те да се временом Срби асимилују и да настане јасна двотрећинска већина црногорског православног народа.

„То је био политички план који су покушали да изгурају а онда сам им крив ја, крива Србија јер смо препознали њихов план и њихову идеју и почели о томе јавно да говоримо. Замислите да се то десило код нас… И да сам ја то предводио био бих објешен, не од нашег народа него од Брисела, Вашинготона… јер је све дозвољено против Србије… отуд кампања против СПЦ којој се чак придружио и Бакир Изетбеговић за ког сам мислио да се разумије у шеријатско право али нисам знао да се разумије и у православље“, појаснио је предсједник Србије.

Он је додао да су догађаји у Црној Гори наставак идеологија по којима српска црква треба да буде угашена. „Њихов политички план у Црној Гори је био да Митрополију црногорско-приморску одвоје од СПЦ. Срби у Црној Гори „само траже право на слободу вјероисповести, на језик и писмо, као што у Републици Српској траже само поштовање Дејтона, а не отцјепљење“.

ИН4С