Вучић: Наша снажна и јака војска је гарант мира и стабилности

Војска Србије је данас убедљиво најпопуларнија институција у земљи и мислим да је данас волимо највише

Најмлађи официри Војске Србије данас су промовисани у своје прве чинове, на свечаности испред Дома Народне скупштине, у присуству председника Републике Александра Вучића.

Председник је истакао да му је ово пети пут да говори на оваквој свечаности и да је тешко „наћи лепшу приредбу којој као врховни командант можете да присуствујете“, преноси Новости.

Говор предсједника Александра Вучића

По први пут нећу читати свој говор. Наша војска је данас много снажнија него што је била пре неколико година, имамо неупоредиво модерније оружје и оруђе. Купујемо га више него икада, јер не желимо да се сукоби и ратови никада не догоде. Ми сада желимо да одвратимо свакога ко мисли да може да уради агресију на нашу земљу. Нећу то да кријем, много проблема смо имали са регрутовањем војника у последњим деценијама. Војска Србије је данас убедљиво најпопуларнија институција у земљи и мислим да је данас волимо највише. Плате ћемо да повећамо и живећете нешто лакше него они који су били пре вас у војсци. Ових четворо студената, дивних младих људи, чуо сам да су невероватни таленти. Кажу да дуго нисмо имали таквог летача као што је Петар Илић и бескрајно сам, као врховни командант, срећан што таква деца долазе у нашу војску.- И ово говорим зато што верујем да ће најбољи и убудуће бирати овај позив, нема ничега часнијег, важнијег и вреднијег него чувати своју земљу, штити свој народ, његову слободу, а то је највиша и најважнија вредност за сваки народ на свету – рекао је Вучић.

– Пред нама је много изазова и готово сам сигуран да ћемо успети да сачувамо мир и стабилност, а војска је гарант мира и стабилности. Можемо да купимо шта хоћете, али ви сте ти који чините ту војску, ваша снага и љубав према отаџбини.Председник се захвалио и породицама наших кадета и њима пожелео да буду „вредни, марљиви и да сањају високе снове, да увек желе више и направе боље“.

– Без вас, официри, ништа не можемо, без ваше снаге и љубави према нашој отаџбини! Ми верујемо у вас јер верујемо у нашу будућност.

ИН4С