Вулин: Изетбеговић не може да прежали што бегови не владају БиХ и што су времена турчења прошла

ОДРЕАГОВАО И НА КОМШИЋЕВУ ИЗЈАВУ ДА ЈЕ ГРЛИЋ РАДМАН „ХРВАТСКИ ВУЛИН“

БиХ нестаје као функционална држава – не зато што је опстала Република Српска, већ зато што је Изетбеговић опстао на челу СДА – рекао је Александар ВУЛИН, одговарајући на изјаву Изетбеговића да би „поштовао Српску православну цркву када би она поправљала свој народ“

* Хришћанска Европа би, нагласио је Вулин, морала да се сети да прве хришћанске главе нису одсецане у Ираку, већ на планини Озрен од руку припадника такозване Армије БиХ и одреда „Ел муџахедин“. И додао: „Син првог исламског фундаменталисте Европе оцењује да православље није само безобразно већ је и опасно

______________________________________________________

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Александар Вулин оценио је да лидер СДА Бакир Изетбеговић не може да прежали што су времена турчења прошла и што воља бегова није закон у БиХ.

– БиХ нестаје као фунционала држава – не зато што је опстала Република Српска, већ зато што је Изетбеговић опстао на челу СДА – рекао је Вулин одговарајући на изјаву Изетбеговића да би „поштовао Српску православну цркву када би она поправљала свој народ“.

Према његовим речима, да је било који српски политичар почео да дели лекције Исламској заједници и да вређа муфтије и имаме или би изазвао џихад или би му ЕУ увела забрану појављивања у јавности.

Хришћанска Европа би, каже Вулин, морала да се сети да прве хришћанске главе нису одсецане у Ираку, већ на планини Озрен од руку припадника такозване Армије БиХ и одреда „Ел муџахедин“.

– Син првог исламског фундаменталисте Европе оцењује да православље није само безобразно већ је и опасно – навео је Вулин, који је и председник Покрета социјалиста, чланице владајуће коалиције у Србији.

Како сам постао предмет расправе Жељка Комшића и Гордана Грлић Радмана не знам, али знам да ме сукоби између бошњачко-хрватских политичара ни мало не занимају, поручио је Вулин.

„Хрватска ми је пре више година забранила улаз након што сам желео да дођем на јасеновачко стратише, изгледа их је повредило не то што сам хтео да дођем у Јасеновац, већ то што сам хтео из Јасеновца да се вратим“, навео је Вулин, саопштава Покрет социјалиста.

Оценио је да „они који улице у Хрватској називају по Будаку и Степинцу не воле када Срби мисле и говоре, и не воле да их се подсећа на викара усташке војске Алојзија Степинца као и на некажњене злочине у Олуји“.

„Нисам тражио да будем део расправе Комшић – Радман Грлић, али када ме већ уплићете у ваше бошњачко-хрватске сукобе да вам и одговорим…“, изјавио је министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин одговарајући Жељку Комшићу који је хрватског министра Грлић Радмана назвао „хрватским Вулином“.

Танјуг/Факти