Руска порука: Морају да се сете како су се ратови на два фронта завршили за Немачку и Јапан

Руска Федерација и Кина могу закључити низ билатералних споразума који ће земљама омогућити заједнички одговор на провокативне поступке Сједињених Држава, као и победу у случају новог хладног рата.

До овог закључка дошао је познати руски оријенталиста, шеф стручног већа Руско-кинеског комитета за пријатељство, мир и развој Јуриј Тавровски, коментаришући ситуацију на међународној сцени.
У свом ауторском чланку објављеном у Независимой газете, Тавровски је детаљно говорио о новом савезничком споразуму који би могао бити закључен између Москве и Пекинга, а објаснио је и како би овај документ довео САД у пат позицију.
Јуриј Тавровски је пре свега скренуо пажњу на чињеницу да су Руска Федерација и Кина способне да развију билатерални стратешки програм који ће им омогућити да одбију све претње које долазе са Запада. Тако ће Москва и Пекинг бити спремни за настанак новог хладног рата и моћи ће заједно да победе.

„Пекинг и Москва могу закључити неку врсту споразума о узајамној помоћи који ће појаснити и развити релевантне чланове актуелног руско-кинеског споразума из 2001.

Истовремена ескалација Хладног рата против Русије и Кине може превазићи одређени опрез у погледу војно-политичког савеза “, рекао је Тавровски.
Оријенталиста је уверен да ће нови уговор између Русије и Кине довести САД у застој, јер Вашингтон неће моћи одмах да се суочи са два главна играча на међународној сцени. Тако ће америчке власти бити приморане да признају пораз.

„Они (Сједињене Државе) морају да се сете како су се ратови на два фронта завршили за Немачку и Јапан током Другог светског рата“, резимирао је Тавровски.

Вебтрибун