Ердоган одбио да повуче трупе из Идлиба, шаље додатна оклопна возила и трупе у регион – СПРЕМАН ЗА СУКОБ СА РУСИЈОМ

Турска је почела да јача свој положај у Идлибу, упркос захтевима сиријске владе да оде са тог подручја.

У позадини појављивања информација да ће руске и сиријске трупе од следеће недеље започети велики напад на сиријску провинцију Идлиб, са намером да барем стекну контролу над аутопутем М-4, постало је познато да је турска пребацила своје додатне трупе у Идлиб, показујући тако, очигледно, спремност за сукобе и са сиријском и са руском војском.
Тренутно је познато да се најмање један велики конвој турске војне опреме и турског војног особља шаље у јужни део провинције Идлиб, у који руске и сиријске трупе наводно намеравају да уђу.

Осим тога, још један велики војни конвој спрема се за слање у Идлиб, што указује на Ердоганово одбијање да се повинује захтевима Москве и Дамаска.

Тренутно је познато да Турска шаље своје трупе и оклопна возила у Идлиб, намеравајући тиме да спречи напад на регион.

Узимајући у обзир чињеницу да су пре две године руски војни авиони бомбардовали педесет турских војника након што је Анкара одбила да повуче своје трупе и прогласила њихово одсуство, сада се ситуација за Анкару неће променити.

Што се тиче појављивања у Средоземном мору четири руске подморнице, стручњаци сматрају да ће и оне бити укључене у нападе на турске снаге и џихадисте, ако ситуација то захтева.

Вебтрибуне