ПРИБЛИЖАВА СЕ ОЛУЈА: Руски ратни брод натоварен тешким теретом испоручио у Сирију непознато оружје

Руски ратни брод послат је у Сирију са тешким наоружањем, судећи по оптерећењу брода.

Пре неколико сати, пролазећи Босфор, турски посматрачи су приметили руски десантни брод 197. ваздушно -десантне бригаде Црноморске флоте “Цезар Куников”.
На чињеницу да руски брод превози неку врсту тешког терета указује и значајан газ пловила, мада за сада нема званичних коментара.

На приказаној слици можете видети тренутак када је руски десантни брод прошао кроз Босфор у правцу Средоземног мора.
Судећи према слици, брод је заиста јако оптерећен, а према низу претпоставки, на руском броду може бити тешког наоружања, намењеног само за напад на сиријску провинцију Идлиб, како је постало познато нешто раније из сиријске војске.
Упркос одсуству званичних изјава, стручњаци не искључују да је недавни долазак у сиријски Тартус, који је истовремено и поморска база руске морнарице, четири подморнице наоружане ракетама Калибар, предстојећи напад на Идлиб требало би да буде веома моћан.
Аналитичари слуте да ће ова руска офанзива бити жешћа од свих претходних судећи према концентрацији оружја које је допремљено у Сирији и које ће тек доћи.

Очигледно је Русија одлучила да коначно очисти Сирију од терориста и побуњеника и у том смислу треба рачунати и на то да ће почистити и снаге Турске и САД у случају да се супротставе.

Сириске снаге већ неко време из тог региона склањају цивилно становништво.

Вебтрибун