Додик: Народна скупштина Српске да поништи све што је изван Устава и Дејтона

ПОВОДОМ ОДЛУКЕ УС БиХ О ШУМАМА ПОЗВАО ГРАЂАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ДА СХВАТЕ ОЗБИЉНОСТ СИТУАЦИЈЕ

  • Хоћемо да кажемо да нас не занима никакав високи представник, поготово овај који се лажно представља и који би доносио неке одлуке. Видим да данас он пише неко писмо, да он нешто тражи, шта он има са платама, шта он имА с тим стварима?! Нека то рјешава у својој земљи, а не код нас!“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик позвао је доносиоце одлука у Републици Српској да се окупе и у Народној скупштини пониште све што је изван Устава и Дејтонског споразума.

Коментаришући то што је Уставни суд БиХ утврдио да поједине одредбе Закона о шумама Републике Српске нису у складу са Уставом БиХ и раније одлуке на штету Српске, Додик је поручио да је крајње вријеме да Парламент Српске засиједа и поништи све неуставне одлуке и да Српска хоће да прихвати дејтонску БиХ.

– Хоћемо да кажемо да нас не занима никакав високи представник, поготово овај који се лажно представља и који би доносио неке одлуке. Видим да данас он пише неко писмо, да он нешто тражи, шта он има са платама, шта он има с тим стварима?! Нека то рјешава у својој земљи, а не код нас – рекао је Додик.

Он је позвао грађане Српске да „схвате озбиљност ситуације“.

Додик је поручио да бриселске дипломате и сарајевска политика „не могу да праве земљу, јер у таквој БиХ ми нећемо да будемо“, преноси РТРС.

– Бриселске дипломате се увијек нешто журе. Увијек гурају своје. Увијек је било да оно што је раније назначено у Сарајеву, тако и буде на крају, па нам само испоставе захтјев. У таквој БиХ ми нећемо да будемо – рекао је он.

Све о Српској