Ђорђевић: Наставља се споља наручена кампања против Вучића

Наставља се бесомучна, споља наручена и усмеравана, прљава, подла и мрзитељска кампања против председника Александра Вучића, али и чланова његове породице. У тој гебелсовској пропагандној акцији предњаче, сасвим разумљиво и очекивано, медији које новцем опљачканим од грађана Србије финансира најнеталентованији српски политичар, политичар у (вечитом) покушају и тајкун овдашњи, Драган Ђилас. Тај самозвани вођа неких интересних групица, које себе саме лажно представљају као политичке партије, заслепљен патолошком мржњом према Александру Вучићу и додатно фрустриран тиме што није наишао на разумевање и добио подршку европарламентараца за своју „генијалну, инжењерским мозгом осмишљену идеју“ – да се на власт врати без избора – наредио је свим својим плаћеницима да још жешће (ако је то икако могуће, с обзиром на количину гадости и лажи које свакодневно фабрикују и пласирају) нападају председника, при чему је, очигледно, наређено и да фокус напада усмере на његове најближе, на чланове његове породице.

Увидео је Ђилас (коначно, дуго му је требало да схвати оно што сви грађани Србије одавно знају) да покушаји оспоравања и негирања успеха и резултата које Александар Вучић свакодневно постиже, на свим пољима (од међународне политике, преко борбе против епидемије до економског напретка Србије), не дају никакав ефекат, као и да његове „изузетне пословне способности“ и нису баш прихватљиве европарламентарцима, од којих је очекивао „неограничен попуст“, попут оног и онаквог који је себи доделио у својим бизнис мурдарлуцима и марифетлуцима за рекламе, а чији се ефекти по буџет и џепове грађана Србије још увек истражују, а депоновани су на тајним рачунима широм света. Стога је, не жалећи новац (који ионако није његов, нити легално и трудом зарађен), ангажовао кусо и репато, алаво и сујетно, ментално ометено и карактерно ниско, да свакодневно, без престанка и без и зрна части и људскости, нападају, блате, вређају и прете председнику и члановима његове породице, са надом да ће те њихове бљувотине довести до тога да Александар Вучић сам одустане од политичке борбе и од бриге за Србију и све њене грађане.

На својим „објективним, професионалним и слободним“ медијима патентирао је Драган Ђилас у ту сврху и нову „пословну и уређивачко-новинарску“ политику – вулгарност. Из уста једног умишљеног скрибомана, Ђиласовог плаћеног јуришника, на једном од Ђиласових медија, јавност у Србији је могла да чује псовке и увреде до сада незабележене у јавном медијском простору Србије, упућене председниковој мајци, а готово истовремено је на оном опскурном Ђиласовом порталчићу освануо „чланак“ који наставља кампању против председниковог брата, Андреја, понављајући арсенал старих лажи о његовој тобожњој умешаности у некакве криминалне радње. За очекивати је да, колико сутра, „новинарске и моралне громаде“ са Ђиласовог платног списка, уз садејство кобајаги-политичара из Ђиласове интересне групе, пре свих Маринике Тепић и још понеког „часног и честитог борца за демократију“ – избљују нове (и понове старе, у складу са гебелсовским пропагандним принципима) лажи и увреде упућене председнику и члановима његове породице, не изузимајући чак ни малог Вукана, чији је једини грех – што је син оног човек којег мрзе највише на свету, Александра Вучића.

Сети се, Драгане Ђиласе, упркос заслепљености мржњом и зависти која те раздире, свега што си наредио да се чини председниковој породици када следећи пут будеш стао пред камере. Сети се, још боље, свега тога кад себе погледаш у огледалу. Ако, бар за тренутак, будеш осетио стид и нешто што макар донекле личи на кајање – можда за тебе, као човека, и има неке наде. Што се политике тиче, ту ти, на твоју велику жалост, нема помоћи – неталентован си у толикој мери да то већ постаје комично.

Зоран Ђорђевић

члан Председништва Српске напредне странке