ПУПС И СРПСКА ЛИГА ПОТПИСАЛИ СПОРАЗУМ О САРАДЊИ У ГЛАВНОМ ГРАДУ! Стефан Кркобабић: Београд – социјално одговорни град; Ђурђев: Градски одбор СЛ спреман је да узме пуно учешће уз несебичну подршку свим настојањима ПУПС-а

У сусрет градским изборима ПУПС и Српска лига имају исти циљ – учинити Београд социјално одговорним градом, изјавио је Стефан Кркобабић, функционер ПУПС-а и потпредседник Скупштине Србије, након потписивања споразума о сарадњи градских одбора Београда ПУПС-а и Српске лиге.

– Све тековине ПУПС-а у граду Београду везане за социјалну политику биће сачуване и проширене – од бесплатног градског превоза до социјалног предузетништва које коначно мора да заживи. У Београду га жељно ишчекује минимум 100.000 особа са инвалидитетом – рекао је Кркобабић.

Председник Српске лиге Александар Ђурђев изразио је спремност да градски одбор ове партије узме пуно учешће уз несебичну подршку свим настојањима ПУПС-а да се квалитет грађана престонице побољша.

Фото: Данијел Кулачин

– Српска лига ће подржати Програм ПУПС-а за предстојеће градске изборе као и кандидата за градоначелника за кога се ПУПС определи – изјавио је Ђурђев констатујући да је ПУПС трећа по снази и најкредибилнија политичка партија данас у Србији.

У име ПУПС-а Споразум је потписао Владан Ђукић, координатор градског одбора Београд, који је подсетио на тековине ПУПС-а у Граду Београду у периоду од 2008. до 2012. године.

Фото: Данијел Кулачин

– У то време смо увели 13. пензију за најугроженије пензионере, бесплатан градски превоз за све суграђане преко 65 година живота, опремили смо дневне боравке и клубове за пензионере у свим општинама, а оспособили смо, изградили и опремили и дневне боравке за децу са сметњама у развоју. Све то уз константну бригу за све особе са инвалидитетом и све угрожене категорије грађана – рекао је Ђукић.

Фото: Данијел Кулачин

У име Српске лиге Споразум је потписао Владимир Јестровић, председник градског одбора Београд, који је изјавио:

Фото: Данијел Кулачин

– Изузетно ценимо све што је ПУПС у свом досадашњем деловању учинио за Град Београд и желимо да нашом сарадњом још више допринесемо побољшању положаја наших старијих али и младих суграђана.

Фото: Данијел Кулачин

Данас потписани споразум, између осталог, предвиђа остваривање односа, у корист грађана Београда, на пољу политичке, економске, социјалне, научне, културне и еколошке сарадње, унапређење сарадње у области развоја руралних области, равномерног регионалног развоја и туристичких потенцијала Београда, остваривање права особа са инвалидитетом, подршци свих програма социјалне помоћи најугроженијим Београђанима, укључујући давање гарантованих пензија, размену искустава и примера добре праксе, кроз редовне састанке руководстава двеју партија и организовање заједничких радионица, акционих тимова и реализацију заједничких пројеката.

Фото: Данијел Кулачин

Pink