НАЈМАЊЕ 30 ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ! Стефан Кркобабић: Само ако и лично одлучују могу да мењају ствари на боље (ФОТО+ВИДЕО)

Одлучна иницијатива Стефана Кркобабића, функционера ПУПС-а и потпредседника Народне скупштине да особе са инвалидитетом коначно, у броју од најмање 30, учествују у раду скупштине представља најбитнији искорак у суштинској промени положаја особа са инвалидитетом.

– Само ако и лично одлучују могу да мењају ствари на боље – истакао је Кркобабић.

Центар за развој Београда уручио је данас Стефану Кркобабићу Повељу за најинклузивнију иницијативу године, као признање за висок степен друштвене и политичке свести и савести, осећај за потребу да се српско друштво креће у правцу подстицања инклузивности и заштите најрањивијих друштвених категорија, те висок степен хуманости.

Кркобабић је октобра ове године предложио Народној скупштини да особе са инвалидитетом буду заступљеније у парламенту, односно да међу будућих 250 посланика буде 30 особа са инвалидитетом.

Директор Центра за развој Београда Владимир Јестровић изјавио је да није било сумње коме ће повеља припасти ове године, с обзиром на озбиљност предлога и институције којој је предочен.

– Господин Кркобабић није учинио политички, већ хуман и савестан потез предложивши да особе са инвалидитетом, сходно процентуалном учешћу у укупној популацији, буду сразмерно заступљене у националном парламенту. Тиме је показао да политика заштите најугроженијих категорија становништва, као темељ деловања политичке партије којој припада, није тек пука прокламација, већ нешто што се реализује и у пракси – изјавио је Јестровић.

Стефан Кркобабић се захвалио Центру за развој Београда.

– Ова повеља је велика привилегија, али и подстрек и обавеза да дам све од себе да у политичком и друштвеном простору Србије заступам интересе најрањивијих, а уједно и најтиших друштвених група. Између безличног капитализма кога занима само профит и друштва социјалне правде са људским ликом увек ћу, и као човек и као функционер ПУПС, бирати ово друго – изјавио је Кркобабић.

извор: Pink.rs, фото: Nada Balkana